Jasmine Attié

Intervju med Jasmine Attié som gick ut Kandidatprogrammet i danspedagogik 2012

Vilken utbildning gick du på DOCH?

Jag gick på Kandidatprogrammet i danspedagogik, inriktning modern och nutida dans, 2009-2012. 

Vad hade du för förväntningar på DOCH innan du började?

Jag förväntade mig att jag skulle få tre spännande år fyllda med dans och ny kunskap inom danspedagogik. Det var inspirerande att få träffa bra och kompetenta lärare och det kändes att det fanns mycket kunskap samlad under ett och samma tak, inte minst bland positiva och drivna klasskamrater. Ibland var det intensivt och mycket att ta in och visst var allt inte alltid som jag önskade, men förväntningarna uppfylldes absolut ändå. Jag lärde mig otroligt mycket inom danspedagogik och utvecklades även personligt och som dansare.

Vad gör du idag?

Idag arbetar jag både som pedagog och dansare på flera olika sätt. Jag undervisar bland annat dans- och cirkuselever och är även igång med JELNEK Dance Company, en dansgrupp som jag startade under skoltiden tillsammans med vänner från klassen. Vi är nu ute på skolor och fritidsgårdar med föreställningar och workshops. Jag är även aktiv i andra dansprojekt och jobbar också som utbildare/handledare inom Unga leder unga där vi genom estetiska läroprocesser och upplevelsebaserat lärande arbetar med ungdomars ledarskap. Efter DOCH gick jag en utbildning i Amsterdam inom Community Building och har efter det sökt mig till projekt där jag kan arbeta med Community Dance och på så sätt även använda mina danspedagogiska erfarenheter. Utöver det konstnärliga och pedagogiska arbetet jobbar jag också på DOCHs kommunikationsavdelning.

Vad har din tid på DOCH betytt för dig?                 

Väldigt mycket! Under min tid på DOCH har jag mognat som pedagog, dansare och person. Jag har lärt mig väldigt mycket och känner mig mer självständig än innan inför att dra igång egna projekt. Det känns som att olika dörrar med möjligheter har öppnats och att det nu är upp till mig att välja vilken väg jag vill gå. Efter tre år på DOCH har jag även fått ett kontaktnät av dansare, danspedagoger och cirkusartister vilka tidigare varit medstudenter och numera är kollegor. Detta har lett till både samarbeten, jobbmöjligheter och en massa inspiration.

Jasmine Attié
Jasmine Attié

Har du några råd till en framtida student på DOCH?

Njut av dina år på skolan och försök att ta in så mycket som möjligt utan att jobba sönder dig. Även om DOCH är hur bra som helst är det är alltid givande att åka på utbytesstudier under en tid. Var aktiv i studentkåren för att vara med och påverka!