Camilla Reppen

Intervju med Camilla Reppen som gick ut Kandidatprogrammet i danspedagogik 2011

Vilken utbildning gick du på DOCH?

Kandidatprogrammet i danspedagogik med streetinriktning, 2011.

Vad hade du för förväntningar på DOCH innan du började?

Mina förväntningar var väl främst att jag skulle få träna mycket dans och särskilt de stilarna jag hade som inriktning, att jag skulle få nycklar till professionella sammanhang och möjligheter och kunskap om och i dans, konst och pedagogik. Annars hade jag egentligen många förväntningar som inte riktigt motsvarade vad jag sedan upplevde under utbildningen men jag fick, trots det, med mig mycket annat som visat sig vara ovärderligt. Detta gäller t.ex. att jag träffade mina kollegor i Arkeolog 8, motivationen att förändra, drivet för pedagogik och danskonst, mitt intresse för kommunikation, ledarskap och grupprocesser, idéer, tankar och åsikter om konstnärlighet och pedagogik mm.

Vad gör du idag?

Arbetar som producent, dansare, pedagog och koreograf i danskompaniet Arkeolog 8 som jag och mina fyra kollegor grundade och driver tillsammans sedan 2010. Vi består nu av: Camilla Walków,Tarika Wahlberg, Josefine Alfredsson (vilka också gick Kandidatprogrammet i danspedagogik) och Clara Bankefors (utbildad vid Balettakademin). Arkeolog 8 är ett genreöverskridande danskompani som kännetecknas av uppkäftig, urban dans med kraft, groove, skärpa och undertoner av humor. Arkeolog 8 arbetar ofta normkreativt i sitt skapande och undersöker aktuella frågeställningar ur samhällsdebatten genom ett estetiskt tema. Hittills har vi koreograferat och turnerat med tre produktioner; 1up (2010), PUCK (2013), Lucy (2011/2014). En fjärde är även på gång; Consume energy and make noise (2015), med premiär på Dansens Hus stora scen, 9 maj kl 19:00 under Urban Connection. Med de här föreställningarna har vi samverkat/turnerat med olika nätverk och scener som Dansnät Sverige, Skånes dansteater, Dansens Hus, Danscentrum, Norrlandsoperan/Dans i Västerbotten, Dansstationen, Norska scenekunstbruket, Fusion festival, At.tension, Fringe festival Rome mfl.

Vad har din tid på DOCH betytt för dig?

DOCH var en vagga och en språngbräda, det var också frustration, kunskap, ilska och självförverkligande. Det startade mina tankar om hur jag hittar motivation, självkänslan att tro på det jag/vi gör i danskompaniet. Framförallt gav det mig som sagt mina kollegor - det är ovärderligt!

Camilla Reppen Foto: Håkan Larsson
Camilla Reppen Foto: Håkan Larsson

Har du några råd till en framtida student på DOCH?

Se möjligheterna och bortom det som människor runt omkring dig säger att du kan och inte kan göra; du kan skapa egna förutsättningar, i alla fall tillsammans med andra.