Olle Mattsson

Lektor i scenkonstproduktion
Avdelning:
Institutionen för scenkonst
Telefon:
08-49 400 625
E-post:
olle.mattsson@uniarts.se

Olle arbetade i olika frigrupper som dansare/skådespelare innan han sökte och kom in på DI:s scenkonstproducentutbildningen 94-97.

Första uppdraget efter avslutad utbildning var på Cirkus Cirkör som producent för föreställningar och studierektor för den nystartade cirkusutbildningen. Därefter följde arbete på Södra Teatern parallellt med andra frilansuppdrag.

Efter ett uppehåll som jordenruntresenär fortsatte han sedan som verksamhetsledare för Pusterviksteatern i Göteborg.

Efter två år flyttade Olle tillbaka till Stockholm och arbetade först som producent på Parkteatern och sedan som planeringschef på Stockholm stadsteater.

Efter ett år som frilansproducent och utbildare arbetade Olle som planeringschef på Kungliga Operan i Stockholm i fem år.

Våren 2013 började Olle som högskolelektor för scenkonstproducentutbildningen på StDH.

Olle utgår mycket från praktiken i sitt upplägg av utbildningen. Efter hans långa erfarenhet av olika slags uppdrag och den mängd olika institutioner han jobbat på/med har han utvecklat ett intresse för olika yrkesgruppers funktion i den konstnärliga processen men hans största erfarenhet rör sig kring planering och gästspel.

Olle gillar trädgårdsarbete vilket han ägnar sig åt under vår och sommar i norra Roslagen. Han är även utbildad skogshuggare.

Share |
Mattsson_Olle_LE_k.jpg