Patrik Sörling

Lärare i scenisk rörelse, adjunkt
Avdelning:
Operahögskolan
Telefon:
08-49 400 449
E-post:
patrik.sorling@uniarts.se

Jag vill medvetandegöra sambandet mellan kropp och sång. Medverka till kvalificerad sångkonst där kroppen berättar och operarösten är en direktlänk till vårt inre. Människan är i ständigt lärande och vi behöver utbildning där insikt och kunskap uppstår genom praktiska övningar, reflektion och teoribildning. För mitt ämne är arbetsformer med individens och gruppens process i fokus viktiga för personlig såväl som kollektiv förståelse.

Jag vill ruska liv i de känslor som stavas engagemang, såväl för scen som varje dag tillsammans med studenterna i rörelsesalen på skolan. Målet är att vi utifrån egna förutsättningar med delaktighet utvecklar de kroppsliga och vokala uttryck som är unika för denna konstart.

Med en gedigen kunskap om tradition och genom en högst personlig interpretation skapas grogrund för sann innovation. Ingen föds geni. Hårt arbete formar dem.

Under åren har jag har regisserat och koreograferat ett 50-tal föreställningar, ett flertal av dem publik- och kritikersuccér beskrivna som nydanande och visionära.

Vi inleder nu ett samgående med StDH och DOCH som känns spännande. Vetenskaplig forskning observerar och gör experiment ovanför och utifrån. Konstnärlig forskning deltar i sitt eget experiment och reflekterar inifrån. Mångfaldens nya synvinklar kommer att berika och utveckla samtliga ämnesområden.

Hemsida: www.pavilion.se

Share |
patrik-sorling.jpg