Rickard Donatello

Kommunikatör
Avdelning:
Kommunikationsavdelningen
Telefon:
08-49 400 231
E-post:
rickard.donatello@uniarts.se

Jag heter Rickard och arbetar som kommunikatör, både för StDH och Stockholms konstnärliga högskola. Började dock min krokiga yrkesbana inom högskolevärlden som teatertekniker på dåvarande Teaterhögskolan redan 1997. Under några roliga år jobbade jag med ljudläggning och som föreställningstekniker, hängde ljus m.m.

På outgrundliga vägar gjordes jag runt 2000 till it-ansvarig för Teaterhögskolan - "outgrundliga vägar", eftersom jag dittills aldrig jobbat med it förut. En riktig utmaning med andra ord. Det blev många kvällar med facklitteratur som enda underhållning...

Teaterhögskolan var en liten arbetsplats och i mina uppgifter som ensam it-arbetare ingick även att jobba med vår webb, intranät och övriga kommunikationssystem.

Sakta men säkert insåg jag att arbetet med kommunikation var mer tilltalande än de rena it-uppgifterna, så när fusionen mellan Teaterhögskolan och Dramatiska institutet skulle förverkligas 2011 och jag fick erbjudande om att arbeta med kommunikationsfrågor på heltid, tackade jag glatt ja.

I mina arbetsuppgifter som kommunikatör är jag bl.a. ansvarig för struktur och utveckling av webb och intranät. Jag är också redaktör för våra interna och externa nyhetsbrev, svarar på utbildningsinformationsfrågor, sysslar med bildbehandling och viss layout och mycket annat. Med min it-bakgrund fungerar jag ofta som ett mellanled mellan it och kommunikation. Tycker det är spännande att fokusera på hur vi på bästa sätt ska utnyttja tekniken för att förmedla information.

Under första halvan av 90-talet försörjde jag mig (nåja) som musiker på heltid och när jag inte arbetar på StDH fortsätter jag spela så mycket jag kan.

I övrigt tycker jag om att umgås med mina två barn, laga mat och läsa böcker.

Share |
Donatello_Rickard_PS_k.jpg