Katarina Lundmark

Högskolelektor i jazzdans
Avdelning:
Institutionen för danspedagogik
Telefon:
08-49 400 867
E-post:
katarina.lundmark@doch.uniarts.se

Katarina Lundmark är utbildad vid dåvarande Danshögskolans Danspedagogutbildning 1983-1986 med jazzdans och modern- och nutida dans som huvudämnen och klassisk balett som tillval. Hon har vidareutbildat sig och tränat i Köln, Helsingfors, Mexico, Paris och New York. Katarina har sedan pedagogexamen undervisat företrädesvis i jazzdans och i modern- och nutida dans. Hon har också flera års erfarenhet av undervisning i dansdidaktik, improvisation/komposition och som handledare för examensarbeten vid institutionen för danspedagogik och institutionen för cirkus.

Under sin verksamhet som pedagog har Katarina arbetat längst på DOCH, men hon har också undervisat på bland annat Rytmikutbildningen vid Musikhögskolan i Stockholm, Mimutbildningen vid Teaterhögskolan i Stockholm, Kulturamas Dansutbildning, Tibble Gymnasium och Åsa Folkhögskolas Streetdanslinje. Katarina har gästundervisat i Sverige på bland annat Musikhögskolan i Piteå, Danscentrum Norr, Gotlands dansutbildningar och Västra Götalands och Malmö/Lunds danspedagoger. Utomlands har hon bland annat gästundervisat på Fontys Internationella Dansfestival i Tilburg, Holland, Moving into Dance i Johannesburg, SydAfrika, Palucca Schule i Dresden, Tyskland, Åbo Konservatorium och Savonia University i Kuopio, Finland.

Katarina har haft uppdrag som sakkunnig och examinator i Sverige och internationellt och varit engagerad vid flera av EMDCA´s, Explorations in Music and Dance and Collaborative Arts, internationella intensivkurser för lärare och studenter.

Förutom arbetet som pedagog har Katarina stor erfarenhet som dansare. Hon har arbetat med koreografer som Kajsa Giertz, Lena Josefsson, Claire Parsons, Lotta Garthon och Susanne Jaresand med flera i föreställningar för barn och vuxna, på små och stora scener, utomhus, i Stockholm och på turnéer i Sverige och utomlands.

På DOCH undervisar Katarina på institutionen för danspedagogik och på institutionen för cirkus, tidigare också på Folkdansutbildningen.
 

Share |
Katarina Lundmark.jpg