Charlie Prag

Högskoleadjunkt i streetdance - föräldraledig
Avdelning:
Institutionen för danspedagogik
Telefon:
E-post:
charlie.prag@doch.uniarts.se

Charlie Prag är huvudlärare i streetdance på DOCH. Charlie har arbetat med streetdans, med huvudfokus på locking, sedan 1998 då hon startade danskompaniet MovesPerMinute (MPM) tillsammans med dansaren Fredrick ”Freeze” Herranen. När MPM var som mest aktiva (1999-2003) kämpade dom som grupp för att bevara och utveckla streetdansstilarna locking, popping och breaking i Sverige genom att skapa egna streetdansföreställningar och arrangera jams, föreläsningar och workshops runt omkring i Sverige och utomlands.

Utmärkande bland MPMs arbete var bl.a. föreställningarna ”Mindgames” och ”4” som både spelades på Kulturhuset och Moderna Dansteatern samt turnerade Sverige runt med Riksteatern. Likaså jammen ”The Session” som ägde rum på Lava varje månad under 1998 och 1999 och som gästade 5 svenska städer i samarbete med Riksteatern samt gruppens medverkan tillsammans med Atomic Bboys under namnet Nasty 9 i tävlingen Battle Of The Year 2000 i Hannover.

Förutom MovesPerMinute var Charlie även med och startade det fransk/svenska lockingkompaniet Les Virtuoses de l’Instant (2005-2007) med dansare som Oskar Pitré, P-lock, m.fl. LesVirtuoses gästade bl.a. Sverige under French Connection på Dansens Hus 2007. Andra kompanier som Charlie jobbat med är norska Atomic Bboys, svenska lockinggruppen Funkademics och Bounce.

Mycket av Charlies kunskaper och erfarenheter inom streetdans har förutom arbetet med MovesPerMinute och Les Virtuoses kommit från hennes utlandsvistelser och möten med andra dansare. Efter att ha bott tre år i Paris och ett år i Los Angeles har hon tagit del av streetdanskulturerna även i dessa länder och på så sätt lyckats erhålla professionell erfarenhet som både dansare och pedagog utomlands. Skolor hon tränat på under åren är bl.a. Studio Soul och One’s to Watch i Tokyo, Broadway Dance Center och Steps i New York, The Edge, Millenium och Debbie Reynolds i Los Angeles samt Studio Harmonic i Paris.

Charlie är också verksam som scenkonstproducent och har en magister i Internationell Scenkonstproduktion från Stockholms dramatiska högskola. Hon har även utbildats inom marknadsföring och kommunikation på IHM Business School Stockholm, internationell business på The American Business School of Paris samt projektledning och management med inriktning film och teater på California State University Fullerton i Los Angeles.

Share |
charlie_prag _120425_1009.jpg