Andreas Berchtold

Högskolelektor i folkdans
Avdelning:
Institutionen för danspedagogik
Telefon:
08-49 400 302
E-post:
andreas.berchtold@doch.uniarts.se

Andreas Berchtold har arbetat med danspedagogik sedan början av 1990-talet och är utbildad på dåvarande Danshögskolans folkdansutbildning 1990-93. Därefter har han gått en pedagogisk utbildning vid Linköpings universitet och handledarutbildning vid St. Lucas stiftelsen i Uppsala.

Andreas är utbildningsledare på Eric Sahlströms institutet i Tobo och är verksam som danspedagog i en mängd olika sammanhang. Han är också verksam som dansare på projektbasis. 2013 medverkade Andreas i en föreställning av Örjan Andersson, 2011 i "Polskans historia i Sverige" av Martin Forsberg och innan det, 2007-2009, i "Three style fusion" där folkdans, flamenco och street var basen för fusion, ett samarbete med Rikskonserter.

Andreas har under åren 1994-2005 verkat som dansare och koreograf i Sinkelipass dans. 1987-1993 var han dansare i svensk folkdansensemble. Andreas tillhör en av dem som genom sin verksamhet varit med och utvecklat moderna metoder för att arbeta med folkdans.

På DOCH arbetar Andreas som huvudlärare och högskolelektor i folkdans med kursledning i Didaktik, dansträning i Folkdans och med handledning av VFU.

Share |
Andreas  Berchtold.jpg