Foto: Jens Sethzman Foto: Jens Sethzman

Från 16 år och vuxna

Tisdag - Modern och nutida dans - nybörjare kurs 3

Tisdagar 18.00-19.30 12ggr. Start vecka 38. Pris: 1300 kr.
Undervisande studenter: Greta Kella

"Vi kommer att arbeta med den modern och nutida dansens grundelement, såsom tyngd, spiraler och olika rumsliga nivåer. Vi kommer att använda improvisation som ett verktyg för att frigöra elevernas kreativitet. I materialet utgår vi från kroppens funktioner och vi leker och utforskar  dynamiken i rörelsen på olika sätt.” /Greta

Torsdag - Modern och nutida dans - fortsättning kurs 6

Torsdagar 18.00-19.30 12ggr. Start vecka 38. Pris: 1300 kr.
Undervisande studenter: Johanna Dahlrot och Fanny Pereira Nielsen

"Hej! Vi heter Johanna och Fanny och det är oss två du kommer möta under denna fartfyllda höst full med dans! På våra klasser kommer vi jobba med den moderna danstekniken, improvisation, golvarbete och koreografi är några av momenten ni möter i kursen. Genom energistarka och flödiga rörelser i rummet strävar vi efter att du ska få möjlighet att utveckla dina tidigare danskunskaper både individuellt och tillsammans med gruppen.  Välkomna! "

Torsdag  - Modern och nutida dans - mellan/avancerat  kurs 7

Torsdagar 18.00-19.30, 12 ggr. Öppen nivå Start v.38, Pris: 1300 kr
Undervisande studenter: Nadja Alve och Linnéa Persson

In the classes we will be working with technique and improvisaton exercises. Welcome!/ Nadja

 

Ansvarig handledare: Annika Notér Hooshidar, lektor i dansinterpretation och lektor i modern och nutida dans.

Share |

Om modern och nutida dans
Den moderna och nutida dansen tar avstamp i tidigt 1900-tal där den uppkom som en reaktion på det man upplevde som mer strikta former av dansutövande. Ett antal pionjärer sökte finna ett dansuttryck som gav utrymme för att utforska kroppens möjlighet till rörelse och fysiskt uttryck i friare former. Den moderna dansen har sedan utvecklats i en mängd riktningar och tekniker. I den moderna dansen idag förhåller vi oss både till tradition och till nutid. Vi arbetar med att finna olika kvalitéer och skiftande dynamik, att använda kroppens tyngd mot golvet likväl som kroppens lätthet. Vi utforskar kroppens möjligheter genom att arbeta med hela kroppen i olika riktningar, olika nivåer – stående, liggande, sittande. Vi arbetar med förflyttningar som utforskar kroppen i rummet.   I den moderna och nutida dansen använder vi olika typer av musik eller ingen alls, den moderna och nutida dansen kan vara expressiv och berättande eller abstrakt och lämna tolkningen fri för både utövare och betraktare.