Teaching the teachers

Inom ramen för projektet Teaching the Teachers, initierat av Jardin d´Europe, samlades 8 koreografer och pedagoger mellan den 1-6 mars 2010 på Dans och Cirkushögskolan i Stockholm för att under en vecka dela erfarenheter och diskutera frågor kring ämnet ”Vad behöver en dansare veta?”. Workshopen anordnades av Cullbergbaletten i samarbete med Dans och Cirkushögskolan under ledning av Anna Grip, konstnärlig ledare för Cullbergbaletten och Cristina Caprioli, koreograf och professor i koreografi vid Dans och Cirkushögskolan.

Deltagarna var Cristina Caprioli (Sverige), Libby Farr (USA), Anna Grip (Sverige), Benoît Lachambre (Kanada), Jeremy Nelson (USA/Danmark), Jan Ritsema (Nederländerna), Kristine Slettevold (Norge), och Rasmus Ölme (Sverige).

Måndag till torsdag var schemalagda för diskussioner. Libbys och Jans respektive sessioner var öppna för lärare och studenter vid Dans och Cirkushögskolan samt andra inbjudna, medan de andra deltagarna valde att hålla sessionerna stängda. Varje deltagare hade en tre timmars session inom vilken de fritt kunde välja ämne att diskutera. På fredagen gav Libby Farr en balettklass, Benoît Lachambre en workshop, medan Jan Ritsema presenterade Performing Arts Forum (PAF) för studenter och andra inbjudna. Veckan avslutades på lördagen med en öppen diskussion modererad av Efva Lilja, rektor för Dans och Cirksushögskolan.

Text: Jessica Ellingsworth

Share |